Több mint 200-an álltak rajthoz a Mozdulj Solymáron!

7812

Lelkesedésben nem volt hiány a Mozdulj Solymáron! elnevezésű sportnapon, melynek futóversenyén több százan álltak rajthoz.

A versenyen több táv közül választhattak az indulók. A felnőttek az 5,2 kilométeresen, a gyerekek pedig a 2,4 kilométeresen mérhették össze állóképességüket. Végül pedig – Solymár 750. évfordulójához kapcsolódva – 750 méteres sétára került sor.
Dr. Taller Gabriella – a rendezvény ötletadója – örömmel számolt be arról, hogy várakozáson felül jöttek el a solymáriak az eseményre.

Borbás Marcsi, Katus Attila és Hajdú Attila a közös bemelegítésen
Borbás Marcsi, Katus Attila és Hajdú Attila a közös bemelegítésen

A sztárfellépők egyike, a nyolc éve Solymáron élő Borbás Marcsi volt, aki a SolymárOnline-nak elmondta: egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy ezúttal egy sportrendezvény vendégéül kérték fel, hiszen ő is rendszeresen sportol és fut, alkalmanként legalább 40 percet. A népszerű műsorvezető még azt is elárulta, hogy vasárnap igazi fitneszebédet készített brokkoliból.
A 90-es évek sztárkapusa, a szintén Solymáron élő Hajdú Attila, nevetve mesélte, hogy élete legdrámaibb és egyben legcsodálatosabb élményét adta a futófesztivál, mikor a versenyen lánya megelőzte.

Futo-0769
Rajtol az 5,2 km-es mezőny

Az 5,2 kilométeres távon a férfiak közül Mester Bálint ért elsőként célba, megelőzve Feldmann Dánielt és Varga Józsefet. A női versenyzők győztese Czirbusz Katalin lett Silye Tímea és Schweigert Árpádné előtt. A 14 év alattiak közül is sokan megpróbálkoztak ezzel a távval, közülük az első öt befutó Gönczi Péter, Kordás Olivér, Bába Szabolcs, Kreisz Dániel és Josephine Kraut Krämer volt.

Futo-0985
A gyerekek rajtja 2,4 km-en

2,4 kilométeren elsőként Juhász Barna ért célba, megelőzve Helmle Pétert és Deák Ferencet. S az esélyegyenlőség jegyében az első lány befutót is díjazták, Terjék Tímea személyében.

Futo-0746
Amikor egy utcányi ember melegít

Katus Attila nem csak a közös bemelegítés alkalmával hívta fel az egészséges életmód fontosságára a figyelmet, de aerobik órát is tartott a művelődési házban, sőt az érdeklődők tanácsokat is kaphattak tőle, ahogy mondta: “A diétás programok önmagukban nem hoznak tartós eredményt – erre jutottam pályafutásom során.”

IMG_20160605_111150

Akinek a futás nem a kedvence az megismerkedhetett sok más sportággal is, hiszen a művelődési ház szervezésében a termekben és szabadtéri színpadon egymást váltották a különböző bemutatók.

IMG_20160605_105407 IMG_20160605_111534 IMG_20160605_112106

SAM_0156

IMG_20160605_115007

A délelőtt végén, a futóverseny eredményhirdetésén – a szervezők mellett – Kautzky Armand, a Solymáron élő színművész is segédkezett a díjak átadásában, akivel ősszel találkozhat a közönség a Hyppolit, a lakáj című darabban, a művelődési ház színpadán.

A sportnap hivatalos fotósa Kárpáti Zsuzsanna volt, a délelőttről készült összes felvétel a karpatiart.hu oldalon tekinthető meg.