Több mint kétmillió forintos támogatás négy solymári civil szervezetnek

1084

Ebben az évben 77 civil szervezet pályázhatott a MagNet Bank Közösségi Adományozási Programjában céljai megvalósítására. A pályázók között négy solymári szervezetet is indult támogatásért.

Idén 63 millió forintról rendelkezhetett a MagNet Bank 32 ezer ügyfele 77 civil szervezet javára. A Közösségi Adományozási Program (KAP) keretében a bank ügyfelei a rájuk eső nyereségrész 10 százalékának felajánlásával támogathatnak fontos társadalmi ügyet felkaroló civil szervezetet. A május 31-ig tartó időszakban dönthettek pénzük sorsáról és választhatták ki a számukra leginkább támogatandó civil szervezetet.

A programban résztvevő négy solymári szervezet összesen 2 850 000 Ft-ra pályázott és 2 337 000 Ft támogatást gyűjtött, ami átlag 82 százalékos támogatottságot jelent. A következő célok valósulhatnak meg így:

Corvinus Közhasznú Alapítvány (támogatottság: 69%)
Alapítványunk rendkívül fontosnak tartja a gyerekek szellemi oktatása mellett az egészséges életmódra való nevelést is. Terveink között szerepel olyan sporteszközök, tornafelszerelések beszerzésének támogatása, amelyeket a tanulók mind a tornaórák keretében, mind a napközis és szabadidős foglalkozások alkalmával használni tudnak.

Kud-A.R.C. Közhasznú Egyesület (támogatottság: 100%)
2016-ban saját szervezésű programjaink megvalósításához kérnénk segítséget. Melyek a következők: kiállítások, koncertek, előadó estek, ismeretterjesztő előadások és szórakoztató estek egy-egy témakör köré csoportosítva. Solymári Chili Fesztivál programunk annyira sikeressé vált, hogy az egész országból vonzza a kiállítókat és érdeklődőket, valamint a Mikulás Nap rendezvényt is folytatjuk.

Pest Megyei Vöröskereszt Solymár Körzeti Szervezete (támogatottság 100%)
2016-ban célunk, a véradások népszerűsítése és a véradók aktivizálásának növelése. Szeretnénk megduplázni a véradók számát, továbbá szeretnénk 750 betegnek segíteni. Népszerűsítjük az elsősegély oktatásokat, versenyeket rendezünk és egészséghetet szervezünk. Célunk, hogy a solymári körzetben az aktivitás tovább fejlődjön. Adománygyűjtések szervezésével egyre több rászorulónak tudunk jelentős adományokkal segíteni.

Szabad Waldorf Nevelésért Alapítvány (támogatottság: 25%)
A mai egyre gyorsuló környezetben vészesen növekszik a különféle problémákkal küzdő gyermekek száma. A Fészek Waldorf Iskola integráló iskolaként is működik, ahol lehetőségeink szerint segíteni próbáljuk ezeknek a gyermekeknek az egészséges fejlődését. Berendeztünk egy fejlesztő helyiséget, majd létrehoztunk egy fejlesztő pedagógus csapatot, amit idén pszichológussal is szeretnénk bővíteni.