Bíró Áron: Nem én rajzolom a képet, a kép készen van

2083
Bíró Áron a kiállítás építése közben

Egy fordulatos gyerekkor és különleges kalandok érlelte világkép kibontakozását láthatják a látogatók, a művelődési ház péntek este 7 órakor nyíló kiállításán. A Lélekablakok című tárlat Bíró Áron alkotásait mutatja be.

„Budapesten születtem. Hattól kilenc éves koromig családommal Kínában, azután13 évig Németországban éltünk” – mesél életéről Áron. A középiskola elvégzése után mindenféle szakmában kipróbálta magát. Dolgozott villanyszerelőként, asztalosként, hangtechnikusként, és közben egyre gyűlt benne mindaz, amit el szeretne mondani a világról. Próbálkozott kifejezni magát a képzőművészet útján, de az ecset és az akril nem engedelmeskedett.

„Számomra ez nem egy mandala, én egy elme térképe látom”
„Számomra ez nem egy mandala, én egy elme térképét látom”

„Egy éve – sok minden után – a szívem hangjára hallgattam és hazajöttem. Gondoltam vagyok, aki vagyok és  lesz, ami lesz.” A megváltozott élettér, az új arcok, az éles váltás felszabadította gondolatait. Alkotni kezdett, s az elméjében megszülető képek azóta is vezetik kezét.

„Minden tollvonás egy gondolat. Minden minta egy érzés, a kész kép pedig egy egész világ. A filctoll hegyébe összpontosított figyelem és erő. Nem én rajzolom a képet. A kép készen van, s én csak lerajzolom. A kép akar materializálódni, engem használ eszközének, én vagyok a kapu,  a képeim pedig lelkem ablakai” – fogalmazott Bíró Áron képeinek születéséről.

IMG_20160519_152712

A kiállítás június 2-ig tekinthető meg, a művelődési ház nyitvatartási idejében. A kiállított alkotások egy része megvásárolható.