A dunai bevándorlás krónikája magyarul

1170
A könyvet Lóczy István mutatja majd be

Egy szokatlan könyvbemutató helyszíne lesz május 27-én a művelődési ház. Adam Müller-Guttenbrunn 1923-ban elhunyt szerző, A svábok bejövetele című regényének magyar nyelvű kiadását mutatja majd be Lóczy István, az Imedias kiadó vezetője.

A svábok bejövetele című kötetét 1913-ban írta Adam Müller (1852-1923) irodalmár, színházi rendező és szerző, a dunai svábok irodalmának egyik legjelesebb képviselője. A XVIII. században játszódó, több szálon futó, fordulatos történet a német telepesek Magyarországra költözéséről szól, néhány Bánátba települő család sorsának elmesélésével. Olvasói hiteles képet kapnak a török kiűzése utáni magyar, osztrák és német viszonyokról.

„A dunai bevándorlás krónikáját leíró könyv mindenképpen alapműnek tekinthető a magyarországi németek vonatkozásában, de a magyar történelem szempontjából is egy nagyon fontos eseményről ad képet. A kötetben nagyon pontos történelmi, néprajzi háttér információkhoz jut az olvasó, hiteles, dokumentumértékű, ugyanakkor olvasmányos, érdekes regény” – mondta Lóczy István, a magyar fordítást megjelentető kiadó vezetője.

A kötet könyvesbolti forgalomba nem kerül. A kiadónál, illetve a május 27-én 18 órakor kezdődő könyvbemutatón vásárolható meg.