Villámcsődület és évzáró – A Cédrus Táncegyüttes programjai

1515

„A Táncház Napja alkalmából kedden a budapesti Deák tér járókelőit leptük meg élő hagyományainkkal. A talpunk alá valót a Puliszka Band húzta. A félórás mulatságba sokan bekapcsolódtak” – olvashatjuk a Cédrus Táncegyüttes Facebook oldalán.

DSC03633 DSC03640 DSC03574

Az együttes tagjai május 7-én, az V. Táncház Napján folytatják a hagyományok ápolását. A Liszt Ferenc téren egész napos szabadtéri tánc- és énektanítás, kézműves-foglalkozások, mesesarok, beszélgetések, valamint gyerekfoglalkozások várják az érdeklődőket. A nap programja ide kattintva tölthető le.

A Táncház Napja azért jött létre, hogy megmutassuk az UNESCO által is elismert, 44 éves táncházmozgalom értékeit a külvilágnak. A mozgalmat és annak tagjait: akik napról napra átadják, akik estéről estére éltetik, akik hétről hétre dokumentálják, akik évről évre őrzik hagyományainkat.
Ennek apropóján az első táncház 40 éves évfordulóján a Hagyományok Háza Baráti Köre Egyesület hagyományteremtő szándékkal egész napos szabadtéri rendezvényt kezdeményezett a május 6-hoz legközelebb eső szombaton.
Idén kiemelt figyelmet szeretnénk fordítani a népzenei oktatási műhelyek és a hagyományőrző csoportok bemutatása mellett annak, hogy az érdeklődők minél több táncházról, folkkocsmáról értesüljenek, ahol rendszeresen összejárhatnak, mulathatnak.
A rendezvény minden évben tudatosan az önkéntességre épül, ezzel is hangsúlyozva a táncházmozgalom alulról jövő, közösségi szerveződését, a közösségek alkotóerejét.

Hagyományok Háza

Május 8-án, vasárnap délután 4 órakor a solymári művelődési házban lesz az együttes következő fellépése. Az évzáró gálaműsorban színpadra lépnek kicsik, nagyok és még nagyobbak. A műsor utáni táncházban pedig megtáncoltatnak minden családtagot, barátot, ismerőst és ismeretlent! A muzsikát ez alkalommal is a Fix-Stimm zenekar húzza, fújja, üti majd. A táncház ideje alatt finom házias falatokkal várják a vendégeket.
A belépés díjtalan, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.