Isaurával és Mátyás királlyal is találkozhattak az ifjú csecsemőgondozók

3574

Solymáron rendezték a 21. Országos Felmenő rendszerű Csecsemőgondozási Verseny Pest megyei fordulóját. A találkozón nyolc csapat mérte össze tudását, gyermek, illetve ifjúsági korcsoportban. A solymáriak a negyedik helyen végeztek.

A solymári szakemberekből álló zsűrinek (dr. Andicsné dr. Friedrich Katalin gyermekorvos, dr. Nagy-Szakáll Zsuzsanna gyermekorvos, dr. Tamás Hilda fogorvos, Stipits Zita védőnő, Fáklya Renáta védőnő, Csernus-Lukács Mihályné csecsemőgondozó, Gerendás Csilla védőnő, Szomolya Andrea csecsemő- és gyermekápoló) nem volt könnyű dolga. Végül gyermek kategóriában a Pilisszentkereszti Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola csapata, ifjúsági kategóriában pedig a Váci Szakképzési Centrum Selye János Egészségügyi és Szociális Szakképző Iskolájának versenyzői jutottak tovább. A solymáriak a negyedik helyen végeztek.

A helyi vöröskeresztesek beszámolójából idézünk:

„Családias és tartalmas volt az április 30-ai verseny, melynek házigazdája, a solymári vöröskeresztes alapszervezet egyik tagja népviseletben fogadta a versenyzőket, és nyitotta meg az eseményt. Ezt követően Fodor Antalné dr., a Pest Megyei Vöröskereszt elnöke köszöntötte néhány szóban a jelenlévőket. A zsűrielnök szerepét az idén Dr. Andicsné Dr. Fridrich Katalin gyermekorvos vállalta, aki szakmai szempontból értékelte a feladatok teljesítését. Az ifjú ’csecsemőgondozók’ egy elméleti és négy életszerű, gyakorlati versenyállomáson adtak számot tudásukról. A szakmai tudáspróbát vöröskereszt-totó, egy anyák napi versike megírása, valamint egy babakiállítás megtekintése tette még színesebbé. Az eredményhirdetés előtt a solymári önkéntesek, a közelgő anyák napjára való tekintettel, verssel és apró ajándékkal köszöntötték a megjelent édesanyákat.
A babakiállítást a 90 éves Branauer Ferencné, Marika néninek köszönhetjük, aki a versenyre gyűjteményének gyöngyszemeit hozta el. Így a résztvevők Isaura és Mátyás király babamását is megcsodálhatták.
A verseny ideje alatt a felkészítőknek és a kísérőknek tartalmas időtöltést nyújtott a Solymár nagyközség történetéről szóló program, melyben előadóként Jablonkay Mária, a helytörténeti gyűjtemény vezetője, és Cservenyi Magdolna is közreműködött. Az ebédszünetben a Joker Dance táncegyüttes 51 tagja színvonalas műsorral szórakoztatta a résztvevőket. Köszönet a támogatóknak: Solymár Önkormányzata, Auchan  Áruház, MagnetBank, Solymári Gyógyszertár.”

Sarlós András fotói:

IMG_1506 IMG_1312 IMG_1348 IMG_1392 IMG_1314 IMG_1530 IMG_1691 IMG_1318 IMG_1393 IMG_1704