Készítsünk álomfogót! – újra Kalandgyár a művelődési házban

1109

Hányszor gondoltuk gyerekkorunkban, hogy milyen jó lenne indiánnak lenni. Most itt a lehetőség. Április 23-án, a Kalandgyár vendégeként Alvó Medve ellátogat a solymáriakhoz és vele együtt mindenki egy kicsit indián lehet.

Tudnánk-e mi, mai városlakók, indián módra vadászni, nyomot olvasni, feltárni a vad rejtekhelyét, felismerni a hangjáról, hogy melyik állat közeledik felénk? Vasárnap délután 4 órától minderre fény derül a művelődési ház családi délutánján, ahol eredeti indián játékokat (okotox, indián birkózás, indián foci) és dalokat tanulhatnak a résztvevők, végül egy saját kezűleg készített álomfogóval, no meg egy hatalmas élménnyel gazdagabban térhetnek haza.

„Indiános programunk a Fantáziamalom, vagyis Szőcs Péter és felesége, Tímea óvodásoknak, kisiskolásoknak szóló kalandjátéka” – meséli Jármy Éva, a Kalandgyár programfelelőse. – „Tímea és Péter rengeteg tapasztalattal rendelkezik az interaktív, játékos foglalkozások területén. Munkájukat 1993-ban – még egyetemistaként – kezdték az Almássy Téri Szabadidőközpont Kölyökvár programsorozatában. Azóta többször voltak már főszervezői a parlamenti karácsonynak és sok kisebb-nagyobb rendezvény lebonyolításában is közreműködtek. A különféle népek kultúrájában való kutatásaikra alapozva fejlesztették ki a rájuk jellemző gyerekfoglalkoztatást. A Játékos utazás programsorozat (melynek első része az indiános volt) után, színpadra álmodtak több mesét is (János vitéz, Vuk, Magyar népmesék) így repertoárjuk sajátságos, interaktív színházzal is bővült. Érdemes lesz tehát ellátogatni a Kalandgyár mostani foglalkozására is, hiszen a műfaj nagymesterei jönnek el hozzánk.”