Új felfestések, a nagyobb biztonságért!

1351
Fotó: Antoni Béla

Új útburkolati jeleket festettek fel ma reggelre a Mátyás király utca óvoda előtti szakaszán, melyek a 40 kilométeres forgalomkorlátozásra és gyalogosforgalomra figyelmeztetnek.

Vajon egy közlekedésbiztonsági beruházás első lépéséről vagy végleges megoldásról van szó? Ki kezdeményezte, és melyek a biztonságos közlekedést elősegítő tervek ezen az országos viszonylatban is kiemelkedően nagy forgalmat lebonyolító útszakaszon? Ezekről kérdeztük Ugron Zoltánt, a polgármesteri hivatal műszaki irodavezetőjét.

„Miután tavaly ősszel már halálos baleset is történt a posta előtt, az önkormányzat Közlekedési Bizottsága úgy döntött, fokozott hangsúlyt fektet a régóta tervezett gyalogos átkelőhely környékére. Mivel egy gyalogátkelőhely létesítése viszonylag hosszú folyamat, ezért mihamarabbi megoldásként, az én javaslatomra festették fel ezeket a jeleket. Ezzel is jelezve az itt közlekedő, idegen autósoknak, hogy figyelmesen közlekedjenek. Az idei tervek között több gyalogátkelőhely létesítése is szerepel. A már említett, posta előtti mellett a Mátyás király út 69. előtt, a kanyarban is kialakítunk egyet, a PEMÜ-nél pedig a meglévő zebra nyomógombos átkelőhely lesz majd.”