Újabb pályázati lehetőség?

1161

1 milliárdos keretösszeggel, a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra fejlesztését célzó fejlesztési támogatás pályázható Pest megyében. Megkérdeztük dr. Szente Kálmán polgármestert, milyen lehetőséget lát a kiírt pályázatban?

„Az Üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében című felhívás többek közt meglévő iparterületek alapinfrastruktúra kiépítésére, bővítésére fókuszál. A támogatási kérelem benyújtására helyi önkormányzatok is jogosultak” – mondja dr. Szente Kálmán. – „A támogatási összeg 50 és 500 millió forint mértékű és maximum 2-3 pályázat nyerhet. A lakosság számot tekintve Pest megye 187 települése közül 36 nagyobb, mint Solymár. Mindezeket figyelembe véve, úgy látom nincs túl sok keresnivalónk a pályázók körében. Jelenleg három másik EU támogatású projektünk előkészítése folyik. Az egyik új óvoda építése. A másik az orvosi rendelő teljes felújítása. A harmadik pedig közlekedésbiztonsági fejlesztések. Mindháromban jogosultak vagyunk és a rendelkezésre álló keretek is nagyobbak.”

SO: Tavaly elkezdődött a tűzoltószertár építése, tábla is jelzi az arra haladóknak, hogy mi épül a Mátyás király utcában. Hogyan halad az építkezés? Be lehet-e már számolni valamilyen látható előrelépésről?

„A tűzoltószertár építése rendben halad. Igazán látványos majd április végétől lesz, amikor a falakat kezdik húzni” – válaszolta a polgármester.