Indul a nemzeti VERSeny

1340

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete három fordulós, felmenő rendszerű, rendhagyó versmondó versenyt hirdet, nem hivatásos versmondók részére.

A versenyre korosztályi megkötés és határok nélkül bárki jelentkezhet, a www.vers.hu/nemzeti-verseny linkről letölthető jelentkezési lapon lehet. A jelentkezők száma nincs korlátozva.
A verseny elsődleges célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése.

Elsőként minden versenyző két, általa szabadon választott magyar költő már megjelent versével nevezhet be, amelyek közül egyet kell az első fordulóban beküldeni, telefonnal vagy kamerával rögzített vágatlan videóval. A videot a youtube videomegosztó portálra kell feltölteni azzal a címmel, hogy „nemzeti VERSeny – versvideo”, és a video linkjét kell, hogy elküldjék a nemzetiverseny@gmail.com címre. A felvett vers időtartama nem haladhatja meg a 3 percet. Szakmai zsűri juttatja tovább a legjobbnak vélt versenyzőket a következő fordulóra, egy adott pontszámmal, míg a közönség is beszavazhat vigaszágon három versenyzőt. Az eredményhirdetés napja április 22. A nevezési lap és a video beküldési határideje: 2016. április 11., a magyar költészet napja.

A továbbjutott versenyzők a nevezési lapon megjelölt másik verset kell, hogy feldolgozzák, videoklip formájában, amelynek hossza legfeljebb 5 perc. A versklipek beküldési határideje augusztus 10., az eredményhirdetésre augusztus 20-án kerül sor.

Az élő döntőbe bejutott versenyzők – 2016. november 13-án, a magyar nyelv napján – a Nemzeti Színházban adják elő az első fordulóban, vágatlan videón beküldött verset.

A zsűri tagjai a Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesületének művészei, szakemberei: Bakos-Kiss Gábor színművész, Kiss László rendező, Lutter Imre előadóművész-producer, Nagy-Kálózy Eszter színművész és Szabó László kommunikációs szakértő.