Húsvéti programajánló

1391

Március 25-26. 10-22 óráig
Tavasz indító húsvéti vásár az Erzsébet téren

1

Megannyi finomsággal készülnek a termelők! A hagyományos húsvéti menühöz szükséges hozzávalókon felül kapható lesz számtalan különlegesség is. Nem csak sonka, kolbász, pálinka, bor, mustár lesz a palettán, hanem fürjtojás, torma, libamáj, füstölt pisztrángkrém is. A látogatók helyben is fogyasztható kézzel húzott házi rétessel és a kihagyhatatlan kürtös kaláccsal is megédesíthetik napjukat!

Március 26-28.
Húsvéti Bárányfesztivál a városligeti Vajdahunyad várban

2

A rendezvényen felsorakoztatják a Kárpát-medence legnevesebb juhtenyésztőit, élőállat bemutatóval, a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel. A gasztronómiai élményeken túl a látogatók bepillantást nyerhetnek abba, hogy milyen sokoldalúan használható fel a juh gyapja. A gyerekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a négy nap során. A színpadon folyamatos programokkal és népi játékokkal szórakoztatják a közönséget.

Március 26-27.
Húsvéti forgatag a Várkert Bazárban és a Citadellán

3

Ingyenes húsvéti programokkal vár minden korosztályt a Várkert Bazár!
A népszerű előadók, gyerekkoncertek, hagyományőrző kézműves foglalkozások, gasztronómiai különlegességek mellett gólyalábas mutatványosokkal, tojásdíszítéssel, állatsimogatóval és játszóházzal készülnek szombaton a Várkert Bazárban, vasárnap pedig a Citadellán.

Szombaton a Neoreneszánsz kertben délelőtt a Kolompos együttes lép fel, délután Szalóki Ági szórakoztatja a gyermekközönséget, végül pedig Korzenszky Klára „Szerelemcsütörtök, dobszerda” című interaktív családi koncertjét is meghallgathatják az érdeklődők. A nap folyamán megismerhetjük a húsvétváró népszokásokat, a rendezvény méltó zárásáról pedig a Garabonciás gólyalábasok gondoskodnak.

A Várkert Bazár húsvéti rendezvénysorozata vasárnap a Citadellán folytatódik, a főváros egyik legszebb panorámájával téve felejthetetlenné a közös ünneplést. A délutáni kikapcsolódást 14 órától húsvéti kirakodó vásár, arcfestés, tojásdíszítés, táncház és tradicionális magyar ízek teszik még kellemesebbé, 15 órától pedig a színpad is élettel telik meg. A délután során fellép a 2014-es „Fölszállott a páva” versenyének döntős együttese, a székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes, akik a Galiba Zenekar talpalávalójára táncházzal szórakoztatják a közönséget, majd az Alma Flamenca és Dario Piga produkciójának sajátos latin és magyar stíluskeveréke alapozza meg a hangulatot az est sztárvendégéhez, a 18 órakor fellépő Kossuth-díjas Vujisics együtteshez.

Március 27. 10-14 óráig
Húsvéti Gyereknap a Gozsdu Udvarban

4

Húsvét hétfőn a gyerekeké a Gozsdu Udvar! Az ünnepi gyerekprogram keretében kézműves foglalkozás, arcfestés, játéksarok, zenés torna és trambulin is várja a kicsiket Pest szórakoztató központjának középső udvarában. Természetesen a húsvéti nyuszi is megjelenik, a kisállat simogatóban lehet vele összebarátkozni.
Nagyon vidám, mozgalmas Húsvétra invitálja a gyerekeket és szüleiket a Gozsdu Udvar. Nemcsak a klasszikus húsvéti népszokásokkal ismerkedhetnek meg a kicsik, de profi oktatókkal együtt tornázhatnak is, vagy a trambulinon ugrálhatják ki magukat.