Ingyenes múzeumok és izgalmas programok március 15-én

1108

Kevesen tudják, de állami ünnepnapokon egy sor állami múzeum állandó és saját szervezésű időszaki kiállítását ingyenesen nézhetjük meg – így akár több ezer forintot is spórolhatunk. Az alábbiakban kis ízelítőt adunk ezekből és az ünnep hivatalos rendezvényeiből is.

A Természettudományi Múzeumban például, korallzátonyok, dínók, mamutok és gyönyörű fotók várják a látogatót. A Szentendrei Skanzenben 8 tájegység mutatkozik be egy helyen, lesz régi mesterségek bemutatója és huszártábor is. Az Iparművészeti Múzeum gyönyörű szecessziós épületében csodálatos bútorok, szőnyegek, lakberendezési tárgyak kiállítását nézhetik meg az érdeklődők.

Archív és kortárs felvételek portrésorozata kerül bemutatásra – az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából – a Nyugati téren. A képeken egymás mellé kerültek a szabadságharc veteránjai és kortársaink: bátraink egykor és ma. Sokféleségük jelzi, hogy nincs olyan életút, nincs olyan hivatás, amelyben ne találhatnánk meg a bátorság útját. Helyet kaphatnának mellettük mások is, sokan, akikről példát vehetünk.

A Halászbástyánál gyerekelőadások – többek közt Vitéz László, a Fabula bábszínház előadásában és Gryllus Vilmos koncert –, a Dísz térnél vásári forgatag és magyar ízek utcája, a Táncsics börtönben kreatív és ügyességi játékok várják a közönséget, sok más érdekes program mellett.

A március 15-i programokról itt tájékozódhatnak.