Akikre büszkék lehetünk – a 2016. év solymár ifjúsági díjasai

1441

Solymár Nagyközség Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő ünnepi megemlékezésre, március 15-én kedden, 17 órára az Apáczai Csere János Művelődési Házba.

A megemlékezésen ünnepi köszöntőt mond Gaal Gergely önkormányzati képviselő, közreműködik a Cédrus Táncegyüttes (koreográfus: Varga Zoltán), valamint Lukács Dóra és Huber Márton, általános iskola versmondói. Az ünnepségen kerülnek átadásra az önkormányzat által alapított ifjúsági díjak:

Solymár Kiváló Diáksportolója: Tóth Petra Franciska

Franciska általános iskolai tanulmányait a solymári iskolában végezte, jelenleg a Városmajori Gimnázium 10/E osztályos tanulója. Mióta családjával Solymáron él, versenyszerűen táncol. Kezdetben a Holiday Sportegyesületben akrobatikus rock and rollt, most pedig JokerDance egyesület tagjaként hip-hop stílusban népszerűsíti a sportágat. Kiemelkedő eredményeket ért el budapesti és országos bajnokságokon is. A Magyar Látványtánc Sportszövetség Európa-bajnokságán pedig 2014-ben és 2015-ben is első helyezett lett, a Power Girls csapattal. 2014, 2015 és 2016-ban is arany minősítést, valamint különdíjat kapott az Amita Dance Jam országos ifjúsági versenyen. A táncba fektetett munkája példaértékű.

Solymár Kiváló Tanulója: Blum Balázs

Balázs korábban szintén a Hunyadi Mátyás Általános iskolába járt. Jelenleg a Baár-Madas Református Gimnázium matematika tagozatos osztályának tanulója. A középiskolában fény derült arra is, hogy nem csak matematikából, de fizikából is kimagaslóan teljesít. Sorra megnyerte az országos és nemzetközi versenyeket. Az elmúlt 5 év munkájának köszönhetően januárban – egy tanulmányi út keretében – kijutott Genfbe, az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet Központjába. Eddig elért kimagasló eredményei: 1. helyezés a Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaversenyen és a Budó Ágoston Fizikai Feladatmegoldó Versenyen, 2. helyezés a Mikola Sándor Országos Tehetségkutató Fizikaversenyen. Ezek az eredmények országos viszonylatban is a legjobbak közé emelik. Tanulmányi eredményei példaértékűek.

Ifjúsági Közösségi Munkáért: Dózsa Gábor

Gábor a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület legfiatalabb tagja. Jelentős szerepet vállalt abban, hogy a polgárőrség 1700 szolgálati órát tudjon teljesíteni évente és minden bejelentésre reagálhasson. Munkájával ahhoz is hozzájárult, hogy az önkéntes tűzoltók 2015-ben 5690 órát tudtak készenlétben tölteni. Elhivatottságát tükrözi, hogy időközben hivatásos tűzoltóvá vált és a II. kerületi parancsnokságon teljesít szolgálatot. Önkéntes munkája példaértékű.

Ifjúsági Közösségi Munkáért: Marlok Béla

Béla meghatározó szerepet tölt be a Kud-A.R.C. Közhasznú Ifjúsági Egyesület életében, így Solymár kulturális életében is. Szerepet vállal a rendezvények szervező és előkészítő munkájában éppúgy, mint azok lebonyolításaiban. Egyik ötletadója és főszervezője a Solymári Chili Fesztiválnak, mely 2012-óta településünk egyik emblematikus rendezvényévé vált. Aktív tagja a Kompanei színtársulatnak, illetve a Schaumarer Musikanten zenekarnak is. Önkéntes szerepvállalása példaértékű.