Javaslatokat várnak a „SOLYMÁRÉRT” kitüntetésre

1476
2015-ben a kitüntetést Posovszki Márton a Solymári Vállalkozók Egyesületének elnöke (az első sorban balról a második) kapta. (Fotó: Solymári Hírmondó archívum)

A település hagyományaihoz híven az idei évben is a Hősök emléknapján, május 29-én kerül átadásra a „SOLYMÁRÉRT” kitüntetés. A kitüntetett személyre vagy közösségre március 15-ig bárki javaslatot tehet.

Solymár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2011. (XII. 13.) sz. rendelete alapján, a kitüntetés azoknak a hazai és külföldi természetes személyeknek és önszerveződő kulturális közösségeknek adományozható, akik, illetve amelyek hosszabb időn át kiemelkedő munkát végeztek, és ezzel jelentősen hozzájárultak Solymár szellemi, erkölcsi és anyagi értékeinek gyarapításához, hírnevének öregbítéséhez az alábbiakban meghatározott területeken:
– művelődés kultúra és hagyományőrzés,
– szociális-karitatív,
– vallási, egyházi,
– sport és szabadidő
– egyéb a település érdekeit szolgáló tevékenység.

A kitüntető cím adományozására bármely személy, közösség, szervezet javaslatot tehet, az itt letölthető nyomtatványon. A kitüntetés posztumusz is adományozható.

A részletes indoklással ellátott javaslattétel leadásának határideje: 2016. március 15.

A kitöltött javaslatokat az alábbi e-mail címek valamelyikére várják: anna.koromi@solymar.hu vagy info@solymar.hu, illetve személyesen, a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán.