Solymári képzőművész brüsszeli sikere

2195

Úgy tűnik, Solymár kifogyhatatlan különösen tehetséges és kreatív emberekből. Kovács Áronnak jelenleg Brüsszelben van nagy sikerű kiállítása.

A fiatal képzőművésznek már két tárlata is volt Solymáron. Most egy brüsszeli galériában van nagy sikerű kiállítása. „Kisgyerek koromtól kezdve sokat forgolódtam díszletek között, mert édesapám a nyolcvanas évektől a MAFILM díszítő festője volt. Ennek köszönhetően a szakma alapjait, már akkor elsajátítottam, mielőtt megkezdtem volna felsőfokú tanulmányaimat. A gimnáziumi évektől kezdve több kreatív és precíz munkát igénylő látvány, dekorációs és design munkában vettem részt, melyek közt gyakran voltak díszletek, egyéb munkák (Sorstalanság, München, Borgiák, Cyrano, Cosmo, Murci borszoba), és exkluzív belső terek (Dolce & Gabbana Gold, Mexx, NewYorker, Zsidró Szalon) is. Tapasztalataimnak köszönhetően több alkalommal dolgoztam külföldön (Németországban és az Egyesült Államokban). Amerikában végzett munkáim közül egyik legnagyobb sikeremnek tartom, hogy a 2010-es San Franciscó-i Pánamerikai Iparművészeti Kiállításra tervezhettem és építhettem egy kiállító pavilont. Hosszú távú terveim között szerepel, hogy saját tervezésű, szabadalmú és gyártású tárgyakkal foglalkozhassak, melyek nem csak a design világában állják meg a helyüket, de az ember valódi segítségére is válnak” – mondja Kovács Áron bemutatkozásában.

A kiállítás anyagáról pedig így mesél: „A fotózáson belül mindig is a kísérletezés, alternatív képalkotás állt hozzám a legközelebb, régóta foglalkoztat a fények és a folyadékok viselkedése, kölcsönhatása.
Az elmúlt években több sorozatot is készítettem folyékony közegben, melyek tapasztalatai a most bemutatott munkákban értek be. Itt már nem csak a befogadó közeg folyékony, hanem a téma is. A színeket, formákat festékekkel, vegyszerekkel, különböző folyadékokkal, hőmérséklet különbségekkel, a képi világ „kozmikus” jellegét világítással értem el. Az eredmény egy folyton mozgásban levő, oldódó, kicsapódó azaz változó, apró univerzum.  Ebből a világból próbáltam kiemelni néhány momentumot, digitális eszközökkel, de utólag semmilyen programmal sem módosítva azokat. Az ugyanis ellent mondott volna a kísérlet céljának, miszerint egyszerű, mindennapi (boltban megvásárolható) anyagok segítségével egy kis edényben reprodukálható a világegyetem képi világa, mivel a kémiai, fizikai kölcsönhatások, törvényszerűségek állandóak.”

Kovács Áron kiállításának megnyitója – február 23-án – nagyon jó hangulatban zajlott. Sokan gratuláltak a fiatal művésznek. Mi is nagyon sok sikert kívánunk neki!