Istennel a győzelemig! – könyvbemutató a Heimatvereinben

1338

Különleges könyvbemutató helyszíne lesz a Heimatverein Falukör épülete (Templom tér 8/b.) szombaton, március 5-én este fél hatkor.

A kismarosi születésű Száli néni, Wiesner Rozália „Istennel a győzelemig” című – a két világháború között írt – naplóját mutatja be a könyv szerkesztője, Dr. Néder Sarolta.

„A sváb paraszti életet nem lehetett volna hit nélkül végigcsinálni.” – nyilatkozta a szerkesztő. – „A németül, gót betűkkel írt naplóban, Száli néni nem csak rögzítette az eseményeket, de azt is kereste, hogy az utókor mit tud megszívlelni az ő történetéből.”

A könyv, üzenet a fiataloknak az értékekről, a hétköznapok rendjéről, örömeiről, az ősökről, a hit megtartó erejéről, a családi összefonódásokról, a Duna menti települések közötti összefogásról, a sváb hagyományokról.
A könyvbemutató résztvevői a napló digitalizált részleteit és korabeli fotókat is megtekinthetnek. A könyv alapjául szolgáló eredeti napló a Kismarosi Sváb Muzeális Gyűjtemény (Kossuth u. 21.) állandó kiállításán látható.

Dr. Néder Sarolta
Másfél évtizedig az ORTT-ben, illetve a Médiatanácsban filmes és helyi televíziós- rádiós pályázatokkal és támogatásokkal foglalkozott. 2014-ig vezette a Magyar Média Mecenatúra programot az MTVA keretében, amely során jelentős eredményeket ért el a határon túli alkotók támogatási feltételeinek megújulásában. 2015. július 1-étől a Duna Médiaszolgáltató Zrt. Határon túli főszerkesztőségének vezetőjévé nevezték ki.