Varázslatos világok estéje, szombaton

1281

A csillagászati fotók, az egzotikus utazások és a jazz kedvelőit várják szombat este a solymári művelődési házban.

Ma már kevés helyről látható úgy a csillagos ég, ahogyan azt még őseink az iparosítás előtt látták. A solymári származású, Piliscséven élő Fényes Lórándnak mindez sokszorosan megadatott. Az ismert asztrofotós, számos nemzetközi elismerés birtokosa, szombaton, február 27-én először tart előadást a solymári művelődési házban.

Lórándról, aki civilben több informatikai cég felső vezetésében dolgozik, legutóbb akkor írtunk, amikor az Index.hu hírül adta: egyik képét beválogatták a NASA, azaz az Amerikai Űrkutatási Hivatal rendszeresen publikált csillagászati fotói közé. Most szombatra, meglepetésként kifejezetten a solymári érdeklődők számára állított össze egy különleges válogatást. „Tudom, hogy a csillagászati képek önmagukban egy szűk réteget érdekelnek, ezért az afrikai, pontosabban a namíbiai élménybeszámolómmal kötöm majd össze a fotók bemutatását” – mondja.

_MG_9944

Az est második részében az Equinox Septett mutatkozik be! Mysterius Tales (Titokzatos mesék) ez a címe Márkus Tibor új albumának. Tibort a solymári jazz rajongók jól ismerik, hiszen 15 éve szakmai vezetője a Little Jazz Pubnak és a Jazz Weekendnek. Most új formációjával áll színpadra. A modern mainstream jazzt játszó Equinox számos jazzfesztiválon, hazai és külföldi városban koncertezett pályafutása során. Repertoárjukat a zenekarvezető Márkus Tibor szerzeményei alkotják, melyeket a modern kompozíciós elemek felhasználása mellett a dallamosság és befogadhatóság megtartása jellemez.