Uniós pályázat

1195

Tegnap számoltunk be róla, milyen kérdésekben kell dönteni mai ülésén a képviselő-testületnek. A feladatok sora ma egy sürgősségi előterjesztéssel bővült.

Csíkpálfalva és Wüstenrot testvértelepüléseinkkel való szorosabb együttműködés kialakítására és közös programok megvalósítására nyújtható be pályázat, az Európai Unió – Europe for Citizens – Európa a Polgárokért programban.
A programban az európai polgárság és integráció népszerűsítésével foglalkozó valamennyi érdekelt fél részt vehet, különösen a helyi és regionális hatóságok és szervezetek, a testvérvárosi bizottságok, az európai közpolitikai kutatási szervezetek (szellemi műhelyek), civil társadalmi szervezetek, valamint kulturális, ifjúságügyi, oktatási és kutatási szervezetek.
A program végrehajtásához szükséges pénzügyi referenciaösszeg a 2014. január 1. és 2020. december 31-ig terjedő időszakra 185 468 000 euró.

Amennyiben a képviselő-testület mai ülésén napirendre veszi a sürgősségi előterjesztést és felhatalmazza a polgármestert a pályázati dokumentáció előkészítésére, a pályázat benyújtására, úgy azt március elsejéig kell megtenni.