Kalandgyár – új családi program a művelődési házban

1392

Havi rendszerességgel jelentkező, új programsorozat indult – nagy sikerrel – Kalandgyár címmel a művelődési házban. A családi vasárnap délutánok célja a közönség bevonása különféle játékokba, egy kis kézműveskedésbe és az alkalmankénti előadók műsoraiba.

A februári 21-i délután címe „Muzsika lakik abban”. Mit rejt a cím, kivel találkozhatnak az érdeklődők? Erről kérdeztük a program egyik szervezőjét.

„A Kalandgyár második programján Bussy Gábor segítségével kalandozunk majd el a zene világába” – meséli Jármy Éva programfelelős. – „Gábor gitárművész, de minden hangszeren tud játszani. 21 éve saját zeneiskolája, az impro zenei műhely tanára, valamint a nemzetközi hírű kompánia színházi társulat zeneművészeti vezetője. 
Rengeteg különleges hangszere van. A Művészetek Palotájában is szokott érdekes, keleti és gyógyító, spirituális hangszereket és dallamokat bemutató, úgynevezett hangszersimogató foglalkozásokat tartani a kisebbeknek, a nagyobb osztályoknak hangszerválasztó foglalkozásokat.
A solymári közönség találkozhatott vele a tavalyi búcsún, ahol a Rakoncások nevű, közel 40 tagú gyerek- zenekarral mutatkozott be. Zenei palettájuk, hangszerhasználatuk sokszínű:
játszanak népzenét, jazzt, tradicionális és modern hangszereken.
A jövő hét vasárnapi foglalkozáson a gyerekek közelről megismerkedhetnek az érdekes
hangszerekkel, és a kézműves foglalkozáson saját maguk is készíthetnek csörgő-zörgő,
zajkeltő tárgyakat, hangszereket.

Aki tudni szeretné, hol lakik a muzsika, annak bizony itt a helye február 21-én, vasárnap délután négy órakor a művelődési házban” – teszi hozzá Jármy Éva.