Solymári nagycsaládos farsang

1919

Dózsáné Perecz Nikoletta, a Nagycsaládosok Solymári Egyesülete alelnökének írását adjuk közre, az egyesület farsangi mulatságáról:

Nagycsaládoson innen és kiscsaládoson túl…

…volt egy lelkes szülői gárda (egy új és néhány régi vezetővel), aki úgy gondolták, hogy kedvenc Solymárjuk kis- és nagycsaládjai megérdemelnek egy igazi év eleji bulit! Farsang idejét tűzték ki, megörvendeztetve ezzel nagyot és kicsit. Lázasan készültek (szó szerint, mert persze járvány volt itt is, ott is), hogy legyen egy igazi muri! Gyermeki szívek teltek meg álmokkal, az anyai kezek pedig kreativitással. Pakoltak, készülődtek a mamik és papik, gyermekeik öröme fontos most nekik. Volt ki nem aludt, volt ki egy napig ezen agyalt, volt, ki rábízta ügyesebbre, vagy csak szemfülesebbre.

Eljött a várva várt nap. Telefonok csörögtek, szorgos kezek-lábak jártak. Mindenki segített, amiben csak tudott, hálás is a csapat, tudjuk, hogy egymásra számíthatunk!
Megtelt a terem a pompás hercegnőkkel, nézni csak a Napra, rájuk nem! Őrizték őket tűzoltók, FBI-sok és harcosok, muszáj volt, mert ott volt a sok kalóz. Életre keltek most a csontok, de jöttek a jedik  és robotok… Az erő helyre került. Boszik és egy kalauz néni őrizték a helyet, de volt itt spanyol táncos apuka is, ki hercegnőjéhez öltözött fel. A csillag fejű csavarhúzó, ki megnevetetett minket és sorolhatnám napestig, de tintám kopik el.

Nem volt itt más csak móka és vigadalom. Örültek ennek a nagyok! Sültek a fánkok és gofrik, igazi batyus bál volt ez! Még az allergiás pocak is megtelt!
Jelmezbemutató, sorverseny, lufi hajtogatás, sok ajándék, és egy teljes létszámban újságon táncoló bagázs! Nevetgélve ismerte meg egymást kicsi és nagy, voltak új tagok, kiket gyorsan befogadtunk, nem hiszem, hogy panaszra lenne okuk (tudom, mert mi is új tagcsalád vagyunk). Az altatásról nem kellett gondoskodni, mert mire a mami és papi megfürdette a kicsit addigra a nagyok összebújva szuszogtak. Kell ennél több? Na, most jön az én időm!

Köszönjük hát mindenkinek a részvételt és a segítséget! Jövőre találkozunk, mert Farsang akkor is lesz!
Idén új ötletekkel és programokkal kedveskedünk Solymár és a környéke népének majd, reméljük Téged is megismerünk hamar!