Csecsemőgondozási verseny Solymáron

1610

Ebben az évben is meghirdeti országos csecsemő- és kisdedgondozási versenyét a Magyar Vöröskereszt. A 21. felmenő rendszerű verseny, területi fordulóját az ürömi, megyei fordulóját pedig a solymári általános iskolában rendezik.

A Magyar Vöröskereszt humanitárius küldetéséből fakadóan feladatának tekinti az emberi élet védelmét, a fiatalok családi életre nevelését, a szülői szerepre való felkészítését valamint a családok egészségének megőrzését.
Az 1987. óta megrendezésre kerülő felmenő rendszerű versenysorozat 3 fordulóból áll (területi, megyei, országos). A kategóriánként első helyen végzett csapat jut tovább a következő fordulóba. A verseny két kategóriában – általános iskolai (10–15 évesek) és középiskolai (14–19 évesek) – kerül megrendezésre. Egy versenycsapat 3 főből (és legfeljebb 1 fő póttagból) állhat.
A versenyre felkészülni Csordás Ágnes Csecsemő-, kisdedgondozás, gyermeknevelés – Csecsemőgondozási tanfolyamok számára című könyvéből lehet, de fontos a témához kapcsolódó aktuális (napi) hírek figyelése, információk összegyűjtése is.

„Amennyiben fontos számotokra az apróságok helyes ellátása, és éreztek magatokban kellő ambíciót, hogy megtanuljátok és összemérjétek a tudásotokat, ne habozzatok” – áll a versenyfelhívásban.

Jelentkezés és további információ: Oláh Judit:
E-mail: judit.olah@voroskereszt.hu
Telefon: +36 70 933 81 51

A területi forduló: 2016. április 15. – József Nádor Általános Iskola és Művészeti Iskola (2096 Üröm, Iskola u. 3.)
A megyei forduló: 2016. április 30. – Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola (2083 Solymár, Templom tér 26.)
Az országos döntő tervezett ideje: 2016. június 3-4.