Bike & Breakfast: reggeli a kerékpárral közlekedőknek

1217

Februártól októberig – minden hónap utolsó péntekén 7-9 óráig –reggelivel várja a biciklivel munkába indulókat három óbudai vendéglátóhely. Az első alkalom február 26-án, pénteken lesz.

Az egészséges és környezettudatos életmód, illetve a kerékpározás széleskörű elterjesztését és népszerűsítését szolgálja a februárban induló és havonta jelentkező BIKE & BREAKFAST nevet viselő akció.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata három óbudai vendéglátóhellyel és kulturális intézménnyel összefogva – minden hónap utolsó péntekén reggel 7-9 óráig – zamatos kávéból, friss gyümölcsléből és minőségi péksüteményből álló reggelivel várja a két keréken közlekedőket.
A helyszínek: This is Melbourne Too újhullámos kávézó (1031 Budapest, Záhony u 7., bejárat a Gázgyár utca felől), Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont (1033 Budapest, Fő tér 2.), Rozmaring Kertvendéglő (Budapest, Árpád fejedelem útja 125.).
Az akcióban szerepet vállaló intézmények, vendéglátóhelyek mindegyike az EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút mentén fekszik, de az útvonal mellett szimbolikusan összeköti őket az a közös cél is, hogy a mozgás öröme mellett felhívják a figyelmet ennek a közlekedési formának a környezettudatos, egészséges és sok esetben az egyéb lehetőségeknél hatékonyabb voltára.
A tápláló, energiát adó reggeli – igény esetén természetesen elvihető – csomag mellett, a helyszíneken gondoskodnak a kerékpárok biztonságáról is – adta hírül az óbudai önkormányzati portál.