11 ezer látogató a jégpályán

1703

A Solymári Településüzemeltetési Kft. üzemeltetésében működő Templom téri jégpálya sikeres vállalkozás. Az eddig eltelt két hónapban 11 ezer látogatója volt, s mivel február végéig korcsolyázhatnak rajta, ez a szám még emelkedni fog.

A jégpálya forgalma elérte a 11 millió forintot – tájékoztatta a képviselő-testületet Dr. Szente Kálmán polgármester. Az előzetes számítások szerint 10 millió forintos forgalomnál vált nullszaldóssá az üzlet.
A 200 négyzetméteres jégfelületű pályát és a kiszolgáló tereket a lehető leggazdaságosabb megoldást keresve alakították ki. A hütte faanyagát például teljes egészében felhasználják majd a tűzoltószertár építésénél, ablakai pedig a kék-ovi régi ablakai. A jégpálya lebontása után a területet újrafüvesítik, bár felmerült a lehetősége annak is, hogy hosszú távon egy szilárdburkolatú közösségi tér kerüljön itt kialakításra. Egyházi területről beszélünk, tehát a plébános úr és az egyházközség jogosultsága, hogy döntsön erről az elképzelésről – mondta a polgármester.