Az Iszlám Állam – Terrorizmus 2.0

1455

Ahogy arról a hét elején beszámoltunk, a közel-keleti válságról, az Iszlám Állam kialakulásáról és annak veszélyeiről beszélget az érdeklődőkkel Dr. Isaszegi János professzor, nyugalmazott vezérőrnagy, ma este 6 órától a művelődési házban, a Történelmi klub ingyenes rendezvényén. Ugyancsak ma jelenik meg az a hiánypótló, magyar szerzők tollából származó könyv is, mely arra vállalkozott, hogy bemutassa a Közel-Kelet és a nagyvilág biztonságát ma leginkább fenyegető terrorszervezetet.

A kötet hármas nézőpontból – a történet, az ideológia és a propaganda témaköreit vizsgálva – azokat a területeket elemzi, ahol korábban ismeretlen, sosem alkalmazott módszerek, harci, finanszírozási és kommunikációs technikák jelentek meg.
A fegyverek és pokolgépek tárháza mára végérvényesen kiegészült a propagandagépezet hírközlési és informatikai eszközeivel. Ez a többszörösen összetett harc csak hasonlóképpen összetett válaszlépésekkel vívható és nyerhető meg egy olyan ellenséggel szemben, mely számára nincs áldozat, amit meg ne hozna „szent” célja érdekében. Az „Iszlám Állam” szóvivője ezt mondta egyik beszédében: „Meghalni győzelem – ez az, amiben a titok rejlik! Olyan néppel harcoltok, amely sohasem győzhető le!”
A világpolitikai folyamatokat érdeklődéssel követő olvasó számára nélkülözhetetlen forrás ez a könyv. Európa és benne Magyarország nem engedheti meg magának, hogy üzenetét ne vegye komolyan.

A közös kiadványt a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely és a Kossuth Kiadó jelenteti meg. Besenyő János, Vogel Dávid, Prantner Zoltán és Speidl Bianka könyvét ma délelőtt 11 órakor mutatják be a Stefánia Palotában.