Iskolahívogató – Tájékoztató program a leendő iskolások szüleinek

1863
Zolcsák István, az iskola igazgatója

A solymári Hunyadi Mátyás Német Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola szeretettel várja a leendő első osztályos tanulókat, akik a 2016/17-es tanévben kezdik meg általános iskolai tanulmányaikat. Tájékoztatójukat adjuk most közre:

Azért, hogy könnyebb legyen a választás a különböző lehetőségek közül, szeretnénk több alkalmat biztosítani a találkozásra.

2016. február 3-án (szerda)  17.30-kor tájékoztató szülői értekezlet lesz az iskola „A” épületének tornatermében.
Bemutatjuk iskolánkat, tájékoztatjuk a szülőket a választható tanítási programokról

2016. február 17-én  (szerda)  8 órától 11 óráig nyílt napot tartunk az alsó tagozaton, szeretettel várjuk a leendő elsős szülőket az iskola „A” és „ B” épületébe.
(A Bajcsy Zs. út 30. szám alatt, a kisiskolában, az  1–3. évfolyam és a 4.a osztályok találhatók, a főépület legfelső emeletén –  a nagyiskolában – csak a 4.b és 4.c osztályok látogathatók.)

2016. március 5-én (szombat)  a művészeti iskola tájékoztatója és hangszerbemutatója lesz. 10 órára várjuk az érdeklődő szülőket és gyerekeket.

2016. március 23-án (szerda) az egész iskolában nyílt napot tartunk.

A beíratás időpontja:  A KLIK értesítése alapján a későbbiekben kerül kihirdetésre.
A beíratás helye: Az iskola „A” épülete (II. emelet kamaraterem)

Kérjük, szíveskedjenek magukkal hozni:

  • A gyermek születési anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyáját, TAJ kártyáját
  • A szülő személyi igazolványát, lakcímkártyáját.
  • Az óvodai szakvéleményt gyermekükről.

Ha bármilyen kérdésük lenne, az alsós igazgatóhelyettes a 06-26-363-912, az iskolatitkár 06-26-560-811 telefonszámon készséggel állnak rendelkezésükre.

Az iskola a 2016/2017-es tanévben az alábbi programokat hirdeti meg:

I. Az alaptanterv szerinti haladó osztály, melynél a kötelezően választható órák terhére (ami 2 óra)   két lehetőség közül választhatnak:
A gyerekek csak a 4. osztályban kezdik el az idegen nyelv tanulását heti 2 órában. A kötelezően választható 2 órában kapnak 1 óra informatikát és +1 óra matematika órát, ami a matematika gyakorlását teszi lehetővé. A 4. osztályban az osztály szülők többségi igénye szerint választható majd az angol vagy a német idegen nyelv.
Olyan osztály, ahol a kötelezően választható 2 órában angol nyelvet tanulnak a gyerekek. Az angol nyelvoktatás 5. osztálytól heti 5 órában folytatódik.

II. Német nemzetiségi osztály – nyelvoktató program szerint:
A gyerekek heti 5 órában tanulják a német nyelvet. Minden nap van 1 német órájuk és hetente 1 népismeret óra német nyelven. A heti 5 testnevelés órából 1 óra német nemzetiségi tánc.

III. Német nemzetiségi osztály – kétnyelvű oktatási program szerint:
A gyerekeknek minden nap van 1 német órájuk és heti 1 népismeret órájuk, német nyelven. A heti kötelező óraszámuk 50%-ában német nyelven tanítunk. A heti 5 testnevelés órából 1 óra német nemzetiségi tánc.
Ezt az oktatási programot csak alsó tagozatban tudjuk biztosítani, a felső tagozatban ezek az osztályok is nyelvoktató program szerint haladnak tovább.