Érdemes komolyan venni a félévi jegyeket

1332

Január 22-ével ér véget az első iskolai félév. Illésné Kobolák Judit igazgatóhelyettessel a tanulókra váró feladatokról és a félévi jegyekről beszélgettünk.

SO: A szünet után mennyi idő múlva rázódnak vissza a gyerekek az iskolai hétköznapokba?

IKJ: Általában kell nekik három-négy nap, amíg újra felveszik a ritmust. Ilyenkor megbeszélik, kit milyen élmény ért, milyen ajándékokat kaptak. A felsősök kicsit hamarabb visszaállnak, de valljuk be, nekünk, felnőtteknek is kell egy kis idő ilyenkor, hiszen az ünnepek táján később fekszünk és kelünk. Idén egyébként szerencsések vagyunk, hiszen egy héttel hosszabb az első félév. Így a gyerekeknek van idejük ráhangolódni a féléves felmérésekre.

SO: Mekkora erőpróbát, stresszt jelentenek ezek?

IKJ: Semmivel sem nagyobbat, mint egy témazáró dolgozat. Arra pedig vigyázunk, hogy egy napra ne jusson kettőnél több.

SO: A félév végén pedig ott van a féléves osztályzás. Mennyire kell ezt komolyan venni?

IKJ: A félévi osztályzatok jelzésértékűek, tájékoztató jellegűek, ugyanakkor mégis számos információval szolgálnak a tanulók szorgalmáról, hozzáállásáról, és persze arról is, melyik tárgyra kell a következő félévben még inkább koncentrálniuk. Az év végi jegyekkel pedig az egész év teljesítményét értékeljük majd. Tehát nem csak a második félév számít.

Idén nem lesz sítábor

Mivel tavaly nem jelentkeztek kellő létszámban, idén nem szerveznek sítábort – tudtuk meg az igazgatóhelyettestől. Egyelőre az sem biztos, hogy síszünet lesz, mivel az iskola vezetése a „B” épület várható felújítási munkálatai miatt, inkább tavaszra csoportosítja át a tanítás nélküli napokat.