Szárnyal a solymári lakáspiac

2361

A reális árú telkekre, lakásokra és házakra változatlanul nagy a kereslet, míg a 100 milliós vagy drágább házak továbbra is nehezen eladhatók.

Az elmúlt december volt a tavalyi év legjobb hónapja a helyi ingatlanpiacon – tudtuk meg az IMMO1 solymári ingatlaniroda tulajdonosától, Dukát Teodórától, aki a Budapest-környéki agglomeráció legnépszerűbb településének tartja a nagyközséget. Jelentősen befolyásolta a forgalmat, hogy javult a vasúti közlekedés, és megnyílt a 10‐es út új elkerülő szakasza – teszi hozzá.

„Szárnyal a lakáspiac, itt mindig van mozgás” – mondja, majd így folytatja: „Az országos trendek nálunk is érződnek. Míg például egy 53 négyzetméteres panellakás a lakáspiaci árrobbanás előtt 9,5 millióért kelt el, addig most ugyanezért az ingatlanért 12,5-13,5 milliót is megadnak. Mindez addig folytatódik majd, míg lassan meg nem jelennek a piacon a bedőlt devizahiteles lakások, házak” – jósolja.

Nem ilyen rózsás azonban a 100 milliós, vagy még drágább hatalmas (luxus)ingatlanok helyzete. Az iroda tulajdonosa szerint ezek a házak azért értékesíthetőek nagyon nehezen, mert a 2. és 2/A  kerületben is igazi túlkínálat van a 100 millió forint körüli, hasonló ingatlanokból.

„Solymáron egyébként különösen sok, 80-as 90-es években épült, többgenerációs, nagy családi ház eladó. Az ok: a fiatalabbak sokszor máshol próbálnak szerencsét, az idősebb szülőknek pedig nagy teher ezeknek a házaknak a fenntartása. A betelepülő kisgyerekes családok, vagy a nagyobb családra vágyók számára ugyanakkor ezek a házak ideálisak lehetnek” – mondja.