Az év első solymári tárlata: Cselekvő építészet

2629

„Két különböző típusú férfi van: a szavak és a tettek embere. Az első beszél, a második cselekszik.” Antonio Gaudi szavaival invitálja az érdeklődőket Pálfy Sándor DLA Ybl díjas építész, egyetemi tanár “Cselekvő építészet” című kiállítására.

Az év első solymári tárlatát január 9-én, szombaton délután 4 órakor nyitja meg Eltér István építész, a Magyar Építész Kamara alelnöke, a Dr. Jablonkay István Helytörténeti Gyűjteményben. A kiállítás január 26-ig látogatható.

Pálfy Sándor építész és urbanista
Az utóbbi évtizedek kiemelkedő alkotója, aki egyetemi tanárként is nagy hatással van a kortárs magyar építészetre. Jelentősebb munkái közé tartozik Budapest II. kerületében a Csejtei utcai lakópark három épülete, a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda bővítése, a lágymányosi Infopark C jelű irodaépülete, a szombathelyi Arena Savaria, valamint Budapest I. kerületében található Alsó-Víziváros részletes rendezési terve. A MAB plénumának két cikluson keresztül tagja és a Műszaki Tudományok Bizottságának két évig vezetője is volt. A Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Urbanisztika Tanszékét hét éven át irányította. 2013-ban a Magyar Építész Kamara tisztújító küldöttgyűlése az Ybl–díjas építészt elnökségi taggá választotta. 2014. március 15-én a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetésben részesült. Szintén 2014-ben Prima Primissima (Magyar építészet és építőművészet kategóriában).