Lőrincz Beáta: „Hiszek a közösségeink bölcsességében és megtartó erejében”

2540
Lőrincz Beáta, valamint édesapja, Lőrincz Vitus festőművész alkotása: Szárnyas oltár (részlet)

Most, hogy lassan véget ér az év, felkértük néhány ismert solymári közszereplőt, ossza meg velünk, illetve olvasóinkkal év végi gondolatait. Elsőként Lőrincz Beáta, az önkormányzat közművelődési bizottságának elnöke, jelmeztervező, táncpedagógus, a Cédrus Táncegyüttes vezetője következzen.

„Advent idején mézeskalács sütés közben mi fogalmazódhat meg egy háromgyermekes családanya fejében, aki mellesleg közéleti szerepkört is betölt?
Először az, hogy ez az az időszak, amikor visszaadhatok valamit a családomnak az elveszített időkből, amiket a közélet oltárán vagyok kénytelen elvenni tőlük.
Másodszor, hogy még mindig hiszek a közösségeink bölcsességében és megtartó erejében. Legyenek ezek a legkisebb egység, a család, vagy a nagyobb, helyi, országos, határainkon kívüli, nemzeti, vagy nemzeteken átívelő közösségek.
Ez a kívánságok, remények megfogalmazásának ideje is. Az én kívánságom, hogy legyen erőnk világos, tiszta célokat állítani közösségeink és magunk elé, s hogy soha ne felejtsük, a célba, a középpontba számtalan, a miénktől eltérő út is vezet.
Áldott karácsonyt, reményteljes új évet kívánok mindenkinek Solymáron innen és túl!”