Sikervárományos dal a Kaleftől

1488

Új klippel jelentkezett a solymári kötődésű zenekar. A videóklip a most megjelenő Kertamájus című albumuk egyik dalából készült.


„Szemcukorka” – így jellemezte a Petőfi TV stábja a Kalef zenekar frissen bemutatott videoklipjét. Perspektivikus trükkök, optikai csalódások, vizuális ellentétek – mindez egy kastélykertben.
A banda debütáló videója Szállva-Zárva című dalukra készült, mely a hétfőn megjelenő Kertamájus című nagylemezükön lesz hallható.
„Fontos volt nekünk a készítésnél, hogy egy olyan csapattal tudjunk együtt dolgozni, akik szintén a mi korosztályunk” – mondja Berezvai Marcell, a zenekar énekese, dalszerzője. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemre járó csapat speciális trükkökre építette a klipet, konkrét koncepció alapján.
„A zene maga is játékos, a trükkök pedig a szövegre épülnek, mindez az ellentétekről szól: szállva – zárva” – avat bele minket a részletekbe Békési Fanni ’Fanó, a zenekar billentyűse.
„Még szélesebbre szabom ezután, végtére szűkös, ami ezután jön” – hangzik el a szöveg, és láthatunk perspektíva-forgást, kávéscsészébe ugrást. Egy mini univerzumot, egy speciális világot sikerült létrehozniuk három és fél percben: a stábnak és a zenekarnak közösen. „A klip főszereplője én vagyok, körülöttem egy kicsit minden furcsa ebben a különös kertben” – mondja Marcell.
Különös kert alatt, pedig a Nagytétényi úti kastélykertet csodálhatjuk, ám az egyetlen forgatási célpont nem ez volt – Marcell egy belvárosi létből érkezik meg ebbe a világba lifttel, majd vissza is tér oda a legvégén.
„Egyszerű, de nagyszerű, pontosan ez a bája a történetnek” – kommentálta a Petőfi Tv riportere a náluk frissen debütáló anyagot.

A videoklip a Cseh Tamás Program támogatásával készült, ahogyan a teljes Kertamájus nagylemez is, mely a napoknak lesz fellelhető lesz minden hivatalos, online zenehallgatói bázison (Spotify, Deezer, YouTube).
Kézzel fogható, valódi lemezek formájában is hallgatható lesz az album. A részletekkel kapcsolatban és a koncertinfók miatt érdemes követni a zenekar facebook oldalát. Legközelebb szilveszterkor találkozhatunk élőben a zenekarral, ahol is a város felett, a Corvintetőn adnak egy parókás bulit az Esti Kornél, a Szabó Benedek és a Galaxisok, illetve a Tesco Disco társaságában.