Aki tudja a boldogság titkát

2060

Önkéntesként végzett munkájáért részesült nemrég elismerésben a Nemzeti Művelődési Intézet koordinátora, Tihanyi-Kovács Erika, akit sokan a Nagycsaládosok Solymári Egyesülete vezetőjeként ismernek.

Erikát nemrég a főnöke jelölte titokban a Nemzeti Művelődési Intézetben kiírt pályázatra. Olyan embereket kerestek, akik életében nagy szerepet kap a másokért végzett önzetlen tevékenység. Erika Pest megyei jelöltként kapott elismerést. Az ötgyerekes anyuka az elmúlt évek alatt beteg gyerekek és kismamák mellett is dolgozott, és természetesen tette a dolgát a nagycsaládosok érdekében is.
Gratulálunk!

önkéntes

A sokszorosát hozza vissza

A másokért végzett önkéntes munka nemcsak környezetünket, vagy a világot teszi jobbá, de minket is. A pszichológia egyik legújabb ága, a pozitivista pszichológia szerint nemcsak boldogabbak leszünk, ha ellenszolgáltatás nélkül segítünk másoknak, hanem egészségesebbek is, sőt tovább is élhetünk. Szeretetben, pozitív energiában ugyanis sokkal többet kapunk vissza a befektetettnél. Nem beszélve az emberi kapcsolatokról.

A Cselekvő jóakarók programra készült pályázati film: