A képviselő-testület tegnapi döntései

1426
Fotó: solymaronline.hu

A képviselő-testület tegnapi ülésén az előterjesztésre került három napirendi pontból kettőt visszavont az előterjesztő, két előterjesztést pedig sürgősséggel napirendre vettek.

Döntés született, hogy a solymári kárpótlással összefüggően létrejött érdekegyeztető fórum önkormányzati delegáltja Dobrovkáné Dér Borbála képviselő legyen, aki elvállalta ezt a feladatot.

Döntött arról is a testület, hogy a Solymár, 1417/1 hrsz. alatt felvett ingatlanra bejegyzett elővásárlási jogával ez idő szerint nem kíván élni.

Zárt ülésen tárgyalták a solymári temető bővítésének és üzemeltetésének kérdését. A testület elviekben támogatja a solymári temető üzemeltetésének átvételét. Felkérte a jegyzőt, hogy készítse elő a Solymári Római Katolikus Egyházközséggel kötendő megállapodás tervezetet és dolgozza ki a temető üzemeltetésének költségvetését is.

A visszavonásra került, az általános iskola „B” épületének átépítésével, bővítésével kapcsolatos hitelfelvétel és együttműködési megállapodás aláírásának engedélyezése ügyében készült előterjesztésről, Dr. Szente Kálmán polgármester elmondta, hogy december 16-án, szerdán 17 órára rendkívüli ülés összehívását kezdeményezte. Addigra minden apró részlet is pontosításra kerül a Nemzeti Sportközpontokkal kötendő megállapodás tervezetben.