Szülők Akadémiája: Milyen társasjátékot vegyünk?

1473

„Anya, mikor társasozunk már?” – Melyik szülő nem hallotta már ezerszer ezt a kérdést? A társasjátékozás minden család életének fontos része, a hosszú őszi, téli esték és hétvégék kedvelt elfoglaltsága. Sok örömet hoz a családba és még több kérdést vet fel a szülőkben, amelyekre nem mindig egyszerű választ találni.

  • Melyik társast vegyem meg a gyereknek?
  • Meddig hagyjam nyerni? Egyáltalán hagyjam-e nyerni?
  • Melyik játékkal játszunk különböző életkorú gyerekekkel?
  • Mit fejleszt az egyik játék és milyen készségeket gyakorol a gyerek a másik játék közben? Egyáltalán milyen típusú játékok vannak?
  • Hol lehet kipróbálni ezeket?

Ilyen és hasonló kérdésekre, gondolatokra ad választ a Szülők Akadémiája soron következő beszélgetése december 9-én, szerdán este 6 órától. A szokásostól eltérően az Apáczai Csere János Művelődési Ház könyvtárában lesz Károlyi Juli társasjáték szakértő és Rózsa Móni pszichológus előadása, hogy azonnal kézbe lehessen venni a Játéka gyűjteményének egyes társasjátékait.

JÁTÉKA
A solymári könyvtárban működő JÁTÉKA, játékkölcsönzőt jelent. Közel 200 társasjáték közül lehet választani és ezekkel a könyvtár nyitvatartási idejében díjtalanul játszani.
A tagság egy évre (a beiratkozástól számított 12 hónapra) szóló díja: 2000 Ft.
JÁTÉKA tagoknak 1 hétre kölcsönzünk maximum két játékot. A társasjátékok tartozékait kölcsönzés előtt és után a felhasználóval ellenőrizzük! A kölcsönzéshez minden alkalommal szükséges van a JÁTÉKA kölcsönző kártyára.