Sajtótájékoztató a hivatalban

1383
Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő és Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár

Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő közreműködésével, Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár tartott sajtótájékoztatót december 4-én, pénteken este a solymári polgármesteri hivatalban.

Aktualitása van a ennek rendezvénynek – kezdte mondandóját az országgyűlési képviselő –, mert a migráció, illegális bevándorlás nemcsak hazánk, Európa, hanem az egész világ problémája. Tenni kell valamit, és azért jöttünk össze, hogy megvitassuk ennek lehetőségeit.
Az államtitkár asszony vette át a szót, majd kifejtette, azért kezdtek az országjárásba, mert bár a kormány időben észlelte a probléma súlyát és megtette – közel 1 millió ember részvételével zajló nemzeti konzultációval alátámasztva – a szükséges lépéseket (büntetőtörvénykönyv szigorítása, belső szabályzatok megerősítése), országunk belesodródott a migrációs válság megoldásával kapcsolatos európai uniós vitába.
Azért is vagyunk ma itt – erősítette meg államtitkár asszony – a jelenlevőket, hogy megvitassuk, mik a lehetséges utak és válaszok. Tájékoztatás és megoldáskeresés, ami ezen az estén a kulcsszó.
Ezt követően megbeszélést folytattak a Fidesz meghívott környékbeli tagságával.