Megszállottak, árkon-bokron, hegyen-völgyön

2428
Holnap reggel 6.30-tól is lesz erősítő és akadályfutó edzés szabadtéren, a solymári sportpályán. Nehezítés, hogy a pályán néha sötét van, de ekkor a szem egészségét és az egyensúlyérzéket is fejlesztjük – olvashatjuk az esemény facebook profilján.

Él Solymáron egy különös embercsoport, akik legnagyobb örömüket abban lelik, ha télen-nyáron, a szabad ég alatt, nehezített, akadályokkal tarkított terepen futhatnak, erősíthetnek, és mindenféle embert próbáló gyakorlatot végezhetnek. Ők a Triatlon a Természetért Sportegyesület (a Facebookon: Solymár Közösség Cross Sport), melynek vezetője egy igazi megszállott, Tóth Viktor.
„Fák, padok, árkok, gödrök, sár, sziklák” – sorolja, miféle akadályokra kell felkészülnie azoknak, akik ezt a nem mindennapi sportot választják. „Vállalkozószelleműekben egyébként nincs hiány, sőt szinte minden korosztály képviselteti magát 16-tól 60 évesig” – mondja az ismert edző.
Az egyesület következő programja két hét múlva lesz. 18, illetve 26 kilométeres terepfutás, Pátyon át Nagykovácsiba.

Névjegy

Tóth Viktor eredeti képzettsége informatikus, programfejlesztő, később szerezte meg a triatlon edzői diplomát. Versenyzőként terep-triatlon országos bajnok, a legjobb magyar akadályfutó csapat vezetője. Évek óta vegán, tehát nem fogyaszt állati eredetű táplálékot. Két fia van, akik Solymáron járnak iskolába, felesége Malomsoky Ildikó némettanár, költő és fordító.

toth-viktor-porte
Tóth Viktor

fighters-run-gyoztescsapat-finish-toth-viktor tereptriatlon-uszas-toth-viktor

Tóth Viktor
Tóth Viktor