Chili Mikulás

2538

Chili Mikulás Buli lesz december 5-én, szombaton 17 órától a solymári művelődési házban. Vásár, kóstoló, süti verseny, játékterem, étel, ital, tombola és persze jó zene várja a közönséget. Sőt a szervezők úgy gondolják – ha mindenki jól viselkedik – talán még maga a Mikulás is ellátogat a fergeteges buliba.

Tavaly hatalmas siker volt, ezért a szervezők mindent megtesznek, hogy az idei buli még jobban sikerüljön.

  • Kibővítették a Chilis Süti Versenyt, így pénteken 19 óráig már sós és édes kategóriában is várják a nevezéseket minden olyan süteménnyel, ami csíp. Nevezni levélben, a facebookon vagy az info@chilifesztival.hu címen lehet, feltüntetve a sütemény fantázianevét, egy rövid leírást és a nevező nevét. Hogy miért folyik a versengés? 5 kiló, 4000 szócikk, 2500 recept, 1700 illusztráció és 1000 oldal a fődíj, vagyis a Larousse gasztronómiai lexikon! Érdemes tehát kreatívnak és merésznek lenni, kísérletezni egy kicsit.
  • A hazai chili kistermelők legjava látogat el Solymárra, akik kóstolókkal, kiváló portékákkal és újdonságokkal készülnek, hogy az ünnepek alatt se maradjon senki chili nélkül.
  • Az éhes szájakról a Chili Fesztivál és sokak kedvenc főzőcsapatai a Smoke Ring és a Gasztronauták, míg a szomjazókról az Art-Udvar gondoskodik.
  • A hangulatfelelős – a nyár végi Chili Fesztiválon osztatlan sikert aratott – Beatboosters DJ páros lesz.
  • Akinek ez sem elég, azt várja a játékteremben az óriáskivetítős lesiklás, a pingpong, a sakk és még sok-sok társasjáték. Akinek szerencséje van legyőzheti a Mikulást is!
A 2014.-es verseny gyöztetse, Muzslai Bernadett Chilis Brownie „költeménye”
A 2014.-es verseny gyöztetse, Muzslai Bernadett Chilis Brownie „költeménye”