Egy kiló liszt is nagy segítség – adománycsomag Kárpátaljára!

1394
Fotó: karpataljalap.net

Az elmúlt másfél évtized legnagyobb árvizeként emlegeti a helyi sajtó, a Tisza felső szakaszán és mellékfolyóin végigpusztító egy héttel ezelőtti árhullámot, amely idáig egy emberéletet követelt. Kárpátalján a Rahói és a Técsői járásokból érkeztek az első riasztó hírek arról, hogy a lehulló nagy mennyiségű csapadéktól a patakok és folyók kiléptek medrükből. Később az Ökörmezői és Huszti járásokban kialakult helyzetről is nyugtalanító jelentések láttak napvilágot.
Magyarország 100 ezer homokzsákkal sietett Kárpátalja segítségére. A levonuló árhullám Ukrajna területéről jelentős mennyiségű hulladékot vitt magával, ezért a magyarországi vízügyi szakemberek 24 órás őrszolgálatot tartottak a folyó érintett szakaszán – írta az MTI.

A Kossuth rádió néhány munkatársa – köztük a Solymáron élő Horváth Ágnes – úgy gondolták, hogy egy tartós élelmiszerekből álló segélycsomagot juttatnak el az árvíz sújtotta területre, hogy picit könnyítsék az ott élők mindennapi nehézségeit. Az előkészületekről így írnak:
„Köszönjük a rengeteg aggódó, érdeklődő üzenetet arról, hogy bejutunk-e az országba…
Nagyon sokan dolgoznak azon, hogy így legyen, és ez emberi számítások szerint meg is valósul. Elsősorban olyanoknak köszönhetően, akik évek óta munkálkodnak ezen a területen, és akikről majd az út után részletesen is mesélünk. Bár minden nap újabb nehézség merül fel, hisz nemcsak a határon nehéz átjutni, hanem az általunk kijelölt célállomást is bonyolult megközelíteni, de ez nem jelenti azt, hogy nincs B, vagy C forgatókönyvünk. Az utazásról természetesen beszámolunk, de a célállomást csak utólag árulhatjuk el, mert így a legbiztonságosabb az utazásunk.
Köszönettel várjuk az adományokat a solymári Apáczai Csere János Művelődési Házban, ezen a héten kedden 19-21 óráig és csütörtökön 16-21 óráig!”