Adventi gondolatok

2450

Az adventi időszak nyitásaként Kiss Csaba plébánost kértük meg, hogy néhány gondolatát ossza meg ezzel a különleges időszakkal kapcsolatban.

„Kedves Solymáriak!
Az adventi időszakot kezdjük meg ezen a hétvégén. Sokan ilyenkor a karácsonyra való felkészülés, gyakorlati részét látják (takarítás, főzés, ajándék…), és már előre elfáradnak benne.
Ebben az esztendőben Ferenc pápa meghirdette az Irgalmasság szentévét. Lendületet és bátorságot adva mindnyájuknak arra, hogy ez az időszak egy különleges kegyelmi idő legyen. Világnézettől függetlenül törekedhetünk arra, hogy meglássuk és erősítsük a jót magunkban és másokban.
Próbáljunk meg arra törekedni, családjainkban, közösségeinkben, hogy nem a hibákat és köztünk lévő ellentéteket keressük, hanem a minket összekapcsoló, összekötő szépet és jót.
Ha ebbe a „játékba” minél többen bekapcsolódunk és megvalósítjuk, akkor valóban tartalmas és lelkiekben eredményes lehet ez az időszak számunkra. Legyünk irgalmasok és megbocsátók egymás iránt, hogy nekünk is irgalmazzanak, és valódi béke lehessen a szívünkben!”

Adventi programok
Ma, délután 3 órakor adventi koszorúkötés lesz a plébánián, szeretettel várjuk a családokat!
Este 6-kor pedig adventi gyertyagyújtás. Utána közvetlenül lesz a szentmise.