Hétköznapi mese: Becsületességből jeles!

3129

Sokan emlékeznek még a Solymáron felcseperedett Hegedűs Marcira, aki hosszú évek óta dolgozik postásként. Bár Marci jó ideje elkerült innen, a minap egy meglepő Facebook-bejegyzést olvashattunk róla.

pintér éva 2

És igen! Vannak meg becsületes és tisztességes emberek! Marci Hegedűs nagyon szépen köszönom a mai becsületes cselekedetet! Nem mindenki jött volna vissza szólni, hogy nem 500 hanem több mint 30-szor annyit nyertél! Köszönöm! Maradj mindig ilyen!” – írta a Békés megye Eleken élő Pintér Éva. Marci ugyanis évek óta ott él, ott dolgozik.

Arról, hogy pontosan mi történt, a helyi gyógyszertárban dolgozó Éva mesélt. „Rendszerint Marci hozza a postát, és sorsjegyet is árul. Nemrég, egy hajdani, pozitív emlék hatására én is vettem tőle párat, és újra nyertem pár száz forintot. Azt azonban nem vettem észre, hogy az utolsó szelvényen nem 500, hanem 15 500 forint volt a nyeremény. Ezért vissza is adtam neki, hiszen az ilyen kisebb nyereményeket ott helyben ki is fizeti. Marci azonban rájött a tévedésemre, és azonnal felvilágosított, hogy mennyit is nyertem valójában. Mondanom sem kell, nagyon megörültem. És a Facebookos bejegyzéssel is szerettem volna megköszönni a becsületességét. Ritka ez a mai világban.”