Ez a Márton nap valóban a szeretetről szólt

1885

Kicsik és nagyok egyaránt örömmel töltötték a tegnapi Márton napot, mely este, a templom előtt még egy meglepetéssel is szolgált: megelevenedett a legenda. Egy élő római lovaskatona fogadta a felvonulókat.

Közelebb lépve aztán kiderült, hogy a lovas nem más, mint Fényes Réka, aki nagy örömet szerzett ezzel mindenkinek, különösen az ovisoknak.
Az óvodákban és iskolában, valamint a templomban az egész nap a Szent Márton jegyében telt. Illésné Kobolák Judit, az iskola igazgatóhelyettese így mesélt erről: „Az alsósok nagy lelkesedéssel készítették a Márton naphoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokon a munkáikat. Ötletes és színvonalas munkák kerültek ki a kezeik alól. És persze ott volt az ünnepi műsor, ahol az osztályok táncai nagy sikert arattak. Különösen a kis elsősöké, akik fekete ruhában, villogó színes pálcákkal igazán látványos produkciót adtak elő. Itt is érte meglepetés a közönséget, mert a pedagógusok is beöltözve táncoltak tanítványaikkal. Az ötödikesek jelenete szintén nagy sikert aratott. Kiemelném id. Milbich Tamás csodálatos díszletét, amit saját kezével festett és iskolánk rendelkezésére bocsátott, ezzel is emelve a műsor színvonalát. Fantasztikus munka! Úgy éreztük, mintha a faluban lennénk, a falu utcáján történnének az események. Iskolánk tanulói és pedagógusai igazi ámulattal fogadták ezt a meglepetést. Nagyon köszönöm az iskola nevében ezt Tamásnak.”
Az esti felvonulást semmi sem zavarta meg. Köszönhető ez a polgárőröknek is, akik egy képet is küldtek nekünk az eseményről. Köszönjük!

Következzen képriportunk a nap eseményeiről:

01 02 030405170616151413121110090807
1819