Buksitól Zokniig – avagy milyen nevet adj kedvencednek?

1268

Háziállataink elnevezése nem könnyű feladat – legalábbis, ha tényleg különleges, meghatározó nevet szeretnénk választani. Bár nincsen semmi baj a Buksival és a Cirmivel, ma már a legtöbben igyekeznek valamilyen kreatívabbat kiötölni négylábú barátjuknak.

Az elmélettel nincs is gond, gyakorlatban viszont könnyen szembesülhetünk az ötlethiánnyal. Jó név a Vakarcs, de az eb majd’ 40 kilós… hangzatos a Harcos, de kutyánk a saját árnyékától is összerezzen… maradjon akkor mégis a Morzsi? Igazán nem kell kétségbe esnünk, született megoldás a problémára: elkészült a Kutyanév-határozó.

Az egyik állateledel és állatgondozási termékek forgalmazásával foglalkozó országos áruházlánc weblapján elérhető gyűjtemény érdekessége, hogy több egy egyszerű listánál, hiszen az ajánlatokat a négylábú jelleméhez igazíthatjuk. Ez azt jelenti, hogy nem kell fölösleges és biztosan nem megfelelő nevek között böngésznünk, helyette eleve a kedvencünk személyiségéhez leginkább passzoló ötletek közül válogathatunk.
Tallózás közben érdemes hangosan kimondani a variációkat, így egyúttal a tényleges hangzást is ellenőrizhetjük, másrészt könnyen lehet, hogy négylábúnk felkapja a fejét valamelyikre, így egy csapásra eldőlhet a választás.

A lehetőségek tárháza persze végtelen, és könnyen lehet, hogy még ebből az óriási listából sem találjuk meg a tökéletes elnevezést. Nem is ez a célja, hiszen minden kedvenc egy külön egyéniség, és jellemét csak gazdija ismerheti igazán.
Bár hivatalosan Kutyanév-határozóról van szó, a nevek jó része és a kategóriák is egészen jellemzőek lehetnek a cicákra is. Miért ne hívhatnánk doromboló barátunkat Lujzának, Maonak, Chilinek vagy Zafírnak?

Forrás: ketcicakonyhaja.blog.hu