Forgalmirend-változás Göncz Árpád államfő temetése miatt

3409

Holnap, november 6-án helyezik örök nyugalomra Göncz Árpád államfőt az Óbudai temető 16-os parcellájában.

A 15 órakor kezdődő gyászszertartáson – végakaratának megfelelően – az egykori rabtárs, Mécs Imre és Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát búcsúztatja a 94. életévében, október 6-án elhunyt volt államfőt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy az alábbi forgalmirend-változás lép életbe a temetéssel kapcsolatban:

  • Tilos megállni november 6-án 6 órától 17 óráig a Budapest III., Pomázi út mindkét oldalán a Bécsi út és a Keled út közötti területen.
  • Lezárásra kerül (közösségi közlekedés kivételével) november 6-án 12 órától 17 óráig a Budapest III., Pomázi út a Bécsi út és az Aranyvölgyi utca között.

A környék várhatóan megnövekedő forgalma miatt a Budapesti Közlekedési Központ javasolja, hogy a sírkert megközelítésére az egyéni közlekedés helyett válasszák a tömegközlekedési járatokat. A forgalom segítése érdekében napközben az Óbudai temetőig meghosszabbított útvonalon közlekedik a 17-es villamospótló járat, 218B számjelzéssel pedig rendkívüli autóbuszjárat közlekedik a Szentlélek tér H és az Óbudai autóbuszgarázs között, a 218-as busz menetrendjével összehangolva. Emellett a 118-as busz vonalán egész nap nagyobb befogadóképességű csuklós buszok közlekednek.