Hogy a megemlékezés napjai békésen teljenek

1965

Úgyis csak pár percre megyünk be a temetőbe – gondolják sokan halottak napja környékén, és az autóban szem előtt hagyva értékeiket távoznak a parkolóból. Ez a pár perc azonban éppen elég arra, hogy valaki beüsse az ablakot és kikapja az utastérből a táskát, telefont, tabletet, vagy bármit, amit gyorsan pénzzé tud tenni. Fogadják meg Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait, hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává!

Közeleg a Mindenszentek és a Halottak Napja, amikor a temetőkben meggyújtjuk az emlékezés lángjait. A megnövekedett gépjármű-, és gyalogosforgalom irányítása, valamint az ilyenkor előforduló bűncselekmények megelőzése érdekében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság megerősített szolgálattal készül különösen a köztemetők, virágárusító helyek, valamint a tömegközlekedési központok környékén.

  • A folyamatos gépjármű- és gyalogosforgalom biztosítása, és a torlódások elkerülése érdekében kérik, hogy a kihelyezett közlekedési és tájékoztató jellegű táblákat, valamint a rendőrök jelzéseit fokozottan vegyék figyelembe.
  • A parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, műszaki cikkeket. A tömegközlekedési eszközökön utazók irataikat, tárcájukat és telefonjukat jól zárható felső ruházatukban vagy táskájukban helyezzék el. A csomagjaikat még rövid időre se hagyják felügyelet nélkül a síroknál sem, és a tömegközlekedési eszközön azokat úgy helyezzék el, hogy folyamatosan szem előtt tudják azt tartani.
  • Járműveiket minden esetben zárják le! Amennyiben megoldható, azokat őrzött parkolóban helyezzék el.
  • Ha a megemlékezés lakóhelyüktől távolabb történik, kérjék meg ismerőseiket, szomszédjaikat, hogy tartsák szemmel a lakásukat a betörések és a besurranások megelőzése érdekében.

Ha mégis megtörténik a baj, forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz vagy tegyenek bejelentést a 107-es és a 112-es ingyenesen hívható számokon.  Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük, hogy figyeljenek embertársaikra is!