6 +1 testet és lelket tápláló tipp a hideg napokra

1446
Fotó: koszegimarika.blog.xfree.hu

A hidegebb időszak beköszöntével természetes módon változnak étkezési, és sportolási szokásaink. A nappalok rövidülése pedig hangulatunkra is rányomja bélyegét. Íme, 7 jól bevált testet, lelket kényeztető tipp a következő hetekre.

  1. Élvezzük ki a természet szépségét. A környező erdők hihetetlen őszi színpompával gyönyörködtetnek. Nem beszélve a kiváló levegőről. Már egy kiadós sétának is bámulatosan hathat a közérzetünkre.
  2. Kezdjük a napot teljes kiőrlésű gabonából sütött finomságokkal, melyek gazdagok rostban és B-vitaminban. A kenyérszeletekre rakhatunk még olajos magvakat, diót, mogyorót.
  3. Mosolyogjunk. Kutatások bizonyítják, hogy a mosoly nem csak kedélyjavító hatással bír, hanem csökkenti a stresszt, sőt fiatalít, mivel elősegíti a boldogsághormonnak nevezett endorfin termelődését. Nem csoda, hogy a mosolygós embereket mindig szimpatikusabbnak találjuk, hiszen több az önbizalmuk az átlagnál.
  4. Egy délben vagy vacsorára elköltött leves csodát tehet. Nem véletlen, hogy ez a levesek igazi szezonja. A fűszeres, forró tápláló finomság számtalan módon, és számtalan alapanyagból elkészíthető. Ráadásul a fogyókúrázók is könnyen az étrendjükbe iktathatják.
  5. Almát, almával. Alig van egészségesebb gyümölcs nála. Rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, kalóriában viszont szegény. Ráadásul számtalan módon elkészíthetjük.
  6. Jönnek a tökös hónapok. A sütőtök az almához hasonlóan kiapadhatatlan rost, vitamin, és ásványianyag-forrás. És ugyancsak ezerféleképpen elkészíthető. Béta-karotin tartalma pedig egyenesen nélkülözhetetlen a napfényhiányos őszi-téli hónapokban.

+1. Ne sajnáljunk magunktól olykor egy kiadós masszázst. A legújabb kutatásokból kiderül, hogy a rendszeres masszázs oldja a szorongást, enyhíti az emésztési problémákat, sőt az álmatlanságot is. Aromaterápiával kombinálva pedig serkenti az agyműködést, valamit kedélyjavító hatású.