7 + 1 dolog, amit a pozitívan gondolkodók másként csinálnak

1845

A pozitívan gondolkodó emberek boldogabbak, egészségesebbek és tovább élnek. De vajon mi a titkuk?

  1. Minden napban találnak valami érdekeset. Nem is kell valami óriási dologra gondolni. Lehet az a kedvenc tévésorozat, egy új sütirecept, vagy egy kiadós telefonbeszélgetés a legjobb baráttal. A lényeg, hogy olyasmit csináljanak, ami az adott napot különlegessé, egyedivé és boldoggá teszi.
  2. A legkisebb dologban is örömöt találnak. Épp felcsendül kedvenc daluk a rádióban, kapnak egy vicces SMS-t, vagy felfedezik, hogy gyönyörűen süt a nap. Ha megtanulunk az apró dolgokra figyelni, rövidesen nem megyünk úgy el egy illatozó rózsabokor mellett, hogy ne figyeljünk fel az illatára.
  3. Mindenkivel kedvesek. A pozitívan gondolkodó emberek mindig az élet napos oldalára figyelnek, ám ezen felül arra is gondjuk van, hogy másoknak is adjanak a pozitív energiából.
  4. Sohasem unatkoznak. Mindig találnak valami hasznos elfoglaltságot, ami persze nem azt jelenti, hogy folyton időzavarban lennének, vagy stresszelnének a rengeteg teendő miatt. Egyszerűen így érzik jól magukat.
  5. Felelősséget vállalnak a tetteikért. A pozitív emberek vállalják tetteik következményeit. Elsősorban maguk előtt, de természetesen mások előtt is. Tisztában vannak azzal, hogy örökké senki elől sem bujkálhatnak.
  6. Képesek megbocsátani maguknak. Ha másoknak képesek megbocsátani, miért ne lennének képesek maguknak? Mindannyian követünk el kisebb-nagyobb hibákat. Ha meg tudunk bocsátani magunknak, hirtelen sokkal könnyebbé válik az életünk.
  7. Tudják, hogyan lépjenek túl a múlton. Ahelyett, hogy folyton a történteken rágódnának. A pozitívan gondolkodó ember jól tudja: a vereség nem az út vége, csupán egy állomás.
  8. Soha nem hasonlítgatják magukat másokhoz. Tisztában vannak azzal, hogy minden ember egyedi és megismételhetetlen. Inkább azon dolgoznak, hogy kihozzák magukból a maximumot.