Megélt élményeim

1351

Ezzel a címmel nyílik Medit, vagyis Mészáros Balázsné festménykiállítása a művelődési házban, szombat este 6 órakor.

„Jászberényi születésű vagyok” – kezdi a bemutatkozást, az 1998 óta Solymáron élő alkotó. „Már gyermekkoromban szerettem a természet szépségét. Rajzszakkörökben tanultam neves tanároktól rajzolni, festeni. Közülük kiemelem Sáros Bandi bácsit, aki – akkor még – a Jászberényi Tanítóképző Intézet tanára volt. Híres festőművész, felnéztem rá, elfogadtam segítségét, biztatását és persze bírálatát is. Aztán teendőim más irányt vettek, nem tudtam komolyan foglalkozni a festészettel.

Később mégis hogyan kezdtem el újra festeni? Talán Reményik Sándor Két fény között című verse fogalmazza meg a legjobban.

Hátam mögött a sziklarepedésben
Parányi fényű szentjánosbogár,
Kis hangya, kóbor pille, valaki
Az ő fényénél is hazatalál.

Így találtam én haza a festészethez. A fák, a tópart, a ligetek, az utca, a naplemente, a természet szépsége ecsetet adott a kezembe. Már nem csak behunyt szemmel festettem álmomban, valóra váltottam átélt pillanatnyi élményeimet a vásznakon.”

Az október 29- ig megtekinthető tárlatot Dr Szente Kálmán polgármester nyitja meg. A megnyitó után, 20 órától Little Jazz Pub várja a hangulatos jazz-muzsika kedvelőit.  Márkus Tibor és az Equinox Quartet vendége ezúttal Benedek Áron (trombita) lesz. A belépés díjtalan!