Léderer Anita: Fotóművész az akták között

5028
Fotó: Seres Zsolt

Első hallásra meglehetősen furcsán hangzik, ha azt mondjuk, hogy a solymári Oktoberfest plakátját a polgármesteri hivatal birtokvédelmi és állattartási hatósági előadója fotózta.

Pedig a jogász végzettségű dr. Léderer Anita, többek között tehetséges fotós, aki a nemrég fiatalon elhunyt, ismert fotóművésszel, a Balogh Rudolf-díjjal is kitüntetett Telek Balázzsal is fotózott. Kedvenc saját fényképe az, amit a fiatal művésszel együtt alkottak.

A Telek Balázzsal készített kép
A Telek Balázzsal készített kép

Anita meglehetősen sokoldalú. A jogi diploma mellett, korábban a bölcsészkaron újságírói diplomát is szerzett, képzett fitneszedző, és természetesen több fotós stúdiumot is végzett. Dolgozott televíziónál szerkesztőségi asszisztensként, majd rendezvényszervezőként, és tervezi, hogy később az írással is foglalkozik majd. A jogi pályára térve évekig ügyvédi irodában helyezkedett el, most pedig az önkormányzatnál tevékenykedik. Hosszú távon az ügyvédi pályán szeretne maradni.

LédererAnita2
Fotó: Pallagi Roland

„A jogász szakma meglehetősen férfias, kemény és bár nagyon kedvelem, de mellette mindig szerettem volna olyasmivel is foglalkozni, amiben megélhetem a kreativitásomat és megmutathatom másoknak, hogy nap mint nap mennyi csodálatos dolog történik a világban, amit nem veszünk észre. Ezeket a pillanatokat szerettem volna megörökíteni” – meséli az indulásról. Mindezek ellenére nem tartja magát profi fotósnak. „Sokat kell még tanulnom, talán életem végéig, és talán még az sem lesz elég…”

Munkáit a www.ameliephoto.hu weboldalon tekinthetik meg.