Akikre büszkék vagyunk! A Gyapjas testvérek

2728

Él Solymáron egy testvérpár, akik egyre eredményesebbek a hazai és a nemzetközi vitorlássportban. A 20 éves Balázs és a 17 esztendős Zsombor a múlt héten Balatonfüreden nyerte meg a 470-es Junior Magyar Bajnokságot. Jó esélyük van arra is, hogy kijussanak a következő Olimpiára.

Úgy szerepelnek a világ élvonalában, hogy eddig csak alkalmanként volt módjuk egy-egy nemzetközi versenyen részt venni. Itthon mindössze néhány hajós, tízes indulószám alatti futamokon edződhetnek, illetve a nagyhajós mezőnyben vitézkednek! Ez a tény sokszorosára emeli teljesítményük értékét! – írta róluk a porthole.hu.
Múlt héten Balatonfüreden bizonyultak korosztályuk legjobbjainak, nyáron pedig Thesszalonikiben, a 470-es Junior Világbajnokság éremfutamát nyerték meg.
Görögországban 25 ország 60 hajója versenyzett a világbajnokságon. Balázs és Zsombor megnyerték a tíz legjobb versenyét, és ezzel a végeredményben is megtartották 5. helyüket. Sőt esélyt kaptak arra, hogy részt vehessenek az olimpiai selejtezőn.

Balázs egyébként első éves a Testnevelési Egyetemen. Ha végez, vitorlásedzőként szeretne dolgozni. Azt mondja, ebből a sportágból nem lehet kiöregedni. Gimnazista öccse hasonló terveket fontolgat. De addig is marad a tanulás és a versenyzés.

A fiúk további szponzorok jelentkezését is várják.

Farkas Éva interjút készített a testvérpárral, ezt a Solymári Hírmondó októberi számában olvashatják. Akik pedig Gyapiék vb győztes éremfutamára kíváncsiak, most megnézhetik: