Az énekes, aki civilben bábos, költő és képzőművész

3095
Écska és Huba Soulbreakers koncertjére készülve, 2015. júniusában, a művelődési házban.

Egy énekesnő igazán figyelemre méltó hanggal és előadásmóddal. Pleszkán Écska pénteken, a solymári Blues kocsma színpadán.

A fiatal tehetség országos ismertséget néhány éve szerzett, a The Voice című tehetségkutató műsorban, Somló Tamás csapatának versenyzőjeként. Édesapja, a világhírű jazz-zongorista Pleszkán Frigyes, a tehetség mellett a zene szeretetét is átadta lányának. Fiatalos lendületével és különleges hangjával elvarázsolja közönségét. A kiváló blues-rock zenekar, a Soulbreakers énekese civilben bábos, költő és képzőművész.

„Az eredeti nevem Pleszkán Éva, és Évának hívják az édesanyámat is. Ezért gyakran előfordult, hogy postai csomagok, küldemények elkeveredtek, nem jutottak el hozzám, mert összekevertek minket a postán” – meséli az énekesnő. „Az első szerelmem ragasztotta rám az Écska nevet, ami – legyen bármilyen furcsa hangzású – ősmagyar eredetű. Nagyon megszerettem és ma már elsősorban ezt használom” – mondta Écska, aki Ratkóczi Hubával, a magyar underground zenei élet jellegzetes alakjával együtt lép – október 9-én, pénteken 21 órától – a solymári közönség elé, egy speciális, akusztikus soul-blues műsorral.