A víz a jövőnk tükre

2072

Sokan ismerik Solymáron Varga Gyulát, a DMRV Zrt. munkatársát. Olyannyira, hogy ha üzemzavar vagy csőtörés van, rögtön őt hívják telefonon és ő természetesen segítene is, ha tudna.
A Dunamenti Regionális Vízmű azonban csak akkor tud a hibával érdemben foglalkozni, ha azt a következő – éjjel, nappal hívható – számok valamelyikén jelentik be: 06 (27) 511-511; 06 (40) 881-188.


Séta a Duna alatt

A DMRV Zrt. október 16-án (pénteken) és 2015. október 17-én (szombaton) 9 és 16 óra között ismét megnyitja a Nagymaros és Visegrád közötti közműalagutat az érdeklődők számára.

A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. minden évben számos olyan programot szervez, mellyel a tiszta vízkincs értékességére, megóvására és a védelme érdekében tett erőfeszítésekre szeretné irányítani a figyelmet. Az idei programsorozat fő eleme a Visegrád-Nagymaros közötti közműalagút látogatása, a több mint fél kilométer hosszú, alig 3 m széles Duna alatti utat mintegy 600 látogatónak lesz lehetősége megtenni a két nap alatt.
A 16 méter magas vízoszlop alatti izgalmas látogatás alkalmával a visegrádi oldalon az alagút és a Bős-Nagymarosi vízlépcső építését feldolgozó tematikus tárlatot, a nagymarosi oldalon egy, a helyi élőkultúrát és állatvilágot bemutató rendhagyó tanösvényt tekinthetnek meg az érdeklődők.
A Magyarországon egyedülálló víz alatti alagutat a visegrádi és a nagymarosi oldalról is 25 fős csoportokban, szakember vezetésével lehet megismerni.
Részleteket ide kattintva tudhat meg.